Vzpomínejme, když pečujeme

Projekt je zaměřen na práci s reminiscencí, tj. práce se vzpomínkami. Je zaměřen především na pečující rodiny, které pečují o své blízké s poruchami paměti a orientace. Do projektu je zapojeno sedm partnerských organizací z Evropy (Francie, Německo, Česká republika, Anglie, Polsko, Španělsko, Slovensko).

Hlavním smyslem grantové podpory  EU Grundtvig je umožnit partnerským organizacím setkání, při kterém dochází ke koordinaci společných aktivit, prezentaci výsledků, jejich sdílení, posilování mezinárodního společenství. Významnou součástí je též vzdělávání, tvorba výukových materiálů, nácvik reminiscenčních metod a vzájemná inspirace v práci se vzpomínkami.

Na závěr projektu Evropské reminiscenční sítě „Vzpomínejme, když pečujeme“ (Remembering Yesterday, Caring Today Training) se dne 19. 5. 2014 uskuteční  konference se stejným názvem, na níž vystoupí účastníci projektu Hana Čížková, Hana Janečková, Božena Kolská, Renáta Nentvichová Novotná, Petr Veleta,  dále vyškolení reminiscenční asistenti i zástupci zúčastněných rodin.

Více informací o konferenci a přihlášku na konferenci si můžete stáhnout zde

další informace najdete na stránkách:  www.pecujdoma.cz

www.rememberingtogether.eu

www.europeanreminiscencenetwork.org