Poslání organizace

Diakonie ČCE-Středisko křesťanské pomoci v Praze je jedním z 33 středisek Diakonie Českobratrské církve evangelické. Jsme samostatnou organizační jednotkou s vlastní právní subjektivitou od 1992 v čele s ředitelkou a správní radou. Podílíme se na programech předcházejících nežádoucím jevům spojených s životem ve velkoměstě.

Inspirací pro naši práci se stal text Písma, který je pro nás výzvou : "Pojďte ke mně všichni, kdo se namáháte a jste obtíženi břemeny, a já vám dám odpočinout." Mt 11,28

Naším posláním je pomoci lidem, kteří se ocitají v krizových životních situacích, sociálně oslabené části populace, seniorům a lidem, kteří potřebují péči v domácím prostředí. Organizace slouží podle svých možností každému, kdo službu potřebuje, bez ohledu na světový názor či náboženské přesvědčení.

Logo OPZ barevné