Pečovatelská služba Ďáblice

nabízí pečovatelské služby zaměřené na zlepšení nebo udržení kvality života seniorů se sníženou soběstačností a lidí se zdravotním postižením. Naše služby umožňují uživatelům strávit maximální délku života ve svém vlastním domácím prostředí, kde jsou respektovány jejich potřeby a zvyky.

Kontakt:
Pečovatelská služba Ďáblice
Ke Kinu 159/7
182 00 Praha 8 - Ďáblice
tel: 283 910 424,
mobil: 777 734 178, 777 734 179
e-mail: dablice.skp@diakonie.cz

Provozní doba:
pondělí – pátek    8:00 – 17:30
Dle dohody lze zajistit též v jinou dobu.
Sazebník ke stažení zde

Formulář Žádosti poskytování pečovatelských služeb ke stažení zde

Kde působíme: Praha 8 –  Ďáblice, Čimice, Bohnice, Dolníc Chabry, Březiněves, Kobylisy a horní části Libně, Praha - Čakovice a Praha 9 - Prosek a Střížkov

Aktualita 2013:

• Na základě opakovaného zájmu občanů rozšiřujeme od října 2013 provozní dobu i na víkendy a svátky.

• Po dohodě s obecním úřadem došlo od 1. ledna 2013 ke změně využívání jídelny v Obecním domě v Ďáblicích, kde PS Ďáblice sídlí. Jídelnu bude obec využívat nyní k jiným účelům. Z tohoto důvodu nenabízíme od 1. 1. 2013 podávání obědů v jídelně, ale všechny obědy dovážíme klientům do jejich domácnosti, resp. si mohou oběd vyzvednout v přípravně obědů.

Poskytujeme:

Pomoc při zajištění základních životních potřeb, pomoc při osobní hygieně, dovoz a podání jídla, nákupy, pomoc při udržování domácnosti a další.

Dopravu autem a doprovod i pro lidi na invalidním vozíku například k lékaři, na úřady apod.

Podávání obědů v jídelně pečovatelské služby.

Zapůjčení kompenzačních pomůcek na přechodnou dobu: toaletní židle, invalidní vozík, chodítka, francouzské hole. V případě zájmu pomůžeme s nácvikem používání pomůcky.

Uživatel se podílí na úhradě služby podle platného Sazebníku pečovatelské služby Ďáblice. Uživatel má možnost požádat sociální odbor městské části ve svém bydlišti o příspěvek na péči, který je určen na úhradu nákladů za sociální služby.

Poslání:

Posláním Pečovatelské služby Ďáblice je poskytovat v domácím prostředí podporu a pomoc seniorům, lidem a dětem se zdravotním postižením, kteří mají sníženou soběstačnost. Pomáháme jim zachovávat kvalitu jejichživota, snižovat osamělost a podporovat jejich kontakty s okolím. Poskytováním pečovatelských služeb se snažíme o zlepšování nebo zachování soběstačnosti uživatelů služeb, možnosti rozhodovat o naplňování jejich individuálních potřeb a o to, aby mohli co nejdéle zůstat v domácím prostředí.

Cíle:

• podporovat uživatele služeb vést běžný způsob života
  • umožnit uživatelům služeb setrvat co nejdéle v domácím prostředí
  • pomáhat uživatelům služeb ke snížení izolace a sociálního vyloučení

Cílová skupina:

• senioři nad 65 let se sníženou soběstačností vč. lidí s demencí, kteří potřebují z důvodu věku nebo zdravotního stavu podporu a pomoc jiné osoby k zajištění svých potřeb
  • dorost a dospělí se zdravotním postižením, kteří potřebují z důvodu snížené soběstačnosti podporu a pomoc jiné osoby k zajištění svých potřeb
  • rodiny s dětmi se zdravotním postižením od 7 let, které potřebují z důvodu zdravotního stavu dítěte fyzickou pomoc a rodina sama péči nezvládá.

Pečovatelskou službu neposkytujeme:

• žadateli, kterýnebydlí v dosahu působení pracoviště /výjimku je možné učinit na přechodnou dobu v době nenaplněné kapacity pracoviště/
  • žadatelům v akutním stádiu psychického onemocnění, které znemožňuje uzavřít s ním smlouvu
  • žadateli, jehož agresivní chování je překážkou vyjednávání o pečovatelské službě a splnění podmínek obsažených ve smlouvě

Principy poskytovaných služeb

Pečovatelská služba se při své práci řídí hodnotami shrnutými do následujících principů, které považuje za svůj závazek vůči veřejnosti:

1.
Zachování lidské důstojnosti uživatele služeb bez ohledu na situaci, ve které se nachází

Při výběru pracovníků a dalším vzdělávání klademe velký důraz na jejich schopnosti uplatňovat etické zásady organizace.

2.
Zachování mlčenlivosti

Svěřené údaje chráníme před jejich zneužitím.

3.
Respektování práv uživatele a ochrana jeho soukromí

Snížená soběstačnost a nezbytnost podpory jinou osobou může vyvolávat obavy z omezování vlastních práv uživatele. Veškeré vnitřní předpisy jsou vytvořeny tak, aby k porušování práv nedocházelo.

4.
Respektování jeho názoru i přesvědčení a uplatnění vlastní vůle, partnerský přístup

Při poskytování služeb je přístup pracovníků založen na partnerském vztahu s uživatelem. Uživatel je podporován k aktivní spoluúčasti na formulování svých přání a potřeb.

5.      Individuální přístup k potřebám uživatele služeb

Každý člověk je jedinečný ve svých potřebách. Při vyjednávání a poskytování pečovatelské služby máme vždy na zřeteli jeho priority.

6.
Podpora nezávislosti uživatele a jeho odpovědnosti za vlastní život

Služby uživatelům poskytujeme v míře odpovídající jejich soběstačnosti a volíme takový přístup, který nevytváří závislost člověka na službě, ale naopak ho podporuje v odpovědném postoji k řešení jeho situace.

7.
Pružné reagování na aktuální potřeby uživatele

Průběžně sledujeme veškeré změny u uživatele, které mohou mít vliv na jeho aktuální potřeby a průběh služby. Jeho žádosti o změny v poskytované službě neprodleně řešíme.

8.      Zachování nestrannosti k rodinným vztahům uživatele

Pracovníci vystupují v kontaktu s uživatelem tak, aby nenarušovali uživatelovy vztahy v jeho rodině, s přáteli, sousedy apod.